La Bouysse

Wandelen en fietsen in Zuid-Frankrijk

Wandelen

WandelenLa Bouysse ligt in een afwisselend wandelgebied, heuvelachtig met vooral kastanje- en eikenbos, kleine percelen weiland en in de dalen de rivier de Tarn met  kleinere zijrivieren. De Tarn ligt aan de voet van de heuvel van la Bouysse en het is ongeveer 15 min lopen naar de oever. 

Het voor- en najaar zijn de beste seizoenen om te wandelen. In juli en augustus is het vaak te warm. Elke periode heeft zijn charme. In het voorjaar is het weelderig groen en zijn er veel wilde bloemen en uiteenlopende soorten vogels. In de nazomer kun je genieten van de geuren en kleuren van de herfst en vind je vijgen, bramen, tamme kastanjes, walnoten in overvloed.

De hoogteverschillen liggen tussen 250 en 600 meter. We hebben zoveel mogelijk paden uitgezocht, die niet geasfalteerd zijn, door bossen en velden, met hier en daar een oud stenen kruis, een statue menhir en een dorpje met een terrasje.

Je kunt vanuit de Bouysse 5 tot 10 km wandelen. Voor de lange-afstandswandelaars zijn er wandelingen van 10 tot 20 kilometer. Je krijgt een wandelkaart met een beschrijving en desgewenst een lunchpakket mee voor onderweg. De wandelroutes stemmen we graag af op mogelijkheden en wensen.

Fietsen

Fietsen in de heuvels van Aveyron

Ook als fietser kun je je hart ophalen. Het wemelt van de kleine asfaltweggetjes en er is weinig autoverkeer. Als je sportief bent en in het bezit van een goeie fiets met versnellingen kun je prachtige tochten maken vanuit de Bouysse. Het gebied is heuvelachtig met af en toe een flinke klim, maar je inspanning wordt rijkelijk beloond met prachtige vergezichten en een flitsende afdaling.

Er zijn hoogteverschillen tussen 250 en 600 meter. Wil je  sterk klimmen vermijden dan kun je ook in de dalen blijven. We helpen je graag op weg met  mooie routes aangepast aan je wensen. Je kunt een lunchpakket meenemen of in een dorpje neerstrijken op een terrasje voor een "menu du jour"

Je komt op de mooiste plekjes met schilderachtige dorpjes, boerderijen en ruïnes die tot je verbeelding spreken. Hier en daar een kasteel, of een kerkje en als je geluk hebt een schaapskudde.  Het meest opvallende is de stilte en het geluid van het snorren van je eigen fiets. Als je geen fiets mee kunt nemen: we hebben ook twee fietsen te huur;

 

Zwemmen , kanoën en paardrijden

Kanoën op de Tarne

La Bouysse ligt dichtbij een strandje aan de rivier de Tarn waar je zomers  kunt zwemmen en zonnenbaden. (15 min lopen) Er is een terrasje  waar je ijsjes en drankjes kunt kopen. Een paar kilometer stroomopwaarts kun je een kayak of kano huren en daarmee de rivier afzakken. De kanoman brengt je terug naar de auto. Zeven kilometer van de Bouysse is een manege met enkele paarden. Onder begeleiding en op afspraak is het mogelijk een prachtige rit te maken door de heuvels.