La Bouysse

Vakantie in de Vallée du Tarn in de Aveyron, Zuid-Frankrijk

La Bouysse vakantieverblijf in de AveyronLa Bouysse is eeuwenoude boerderij, sfeervol gerestaureerd tot een comfortabel gastenverblijf. Het ligt aan de rivier de Tarn, midden in de natuur, verscholen tussen de groene heuvels van het departement Aveyron. In het voorjaar is het land bezaaid met lentebloemen en hoor je veel vogelgeluiden zoals de wielewaal, nachtegaal en de roep van een uil. Zodra het warmer wordt, nemen de krekels het over. In de verte hoor je het ruisen van de rivier en bij een heldere avond is de hemel bezaaid met sterren. Het meest opvallend is de rust en ouderwetse stilte van het platteland met kleine rustieke dorpjes nauwelijks aangeroerd door het toerisme. Als je de drukte en hektiek van het stadsleven wilt onvluchten, een heerlijke plek om een vakantie door te brengen.  

In vogelvlucht ons aanbod

Zomer: Vakantiehuis te huur

In juli en aug is het ruime gastenhuis te huur voor 8 tot 10 personen. Je hebt de beschikking over drie tweepers. kamers met 2 badkamers en één grote vierpers. kamer met balkon en badkamer, een goed geoutilleerde keuken, grote eetkamer met terras en overdekte eetgelegenheid, ruim trappenhuis met dakterras. Eventueel is het ook mogelijk met een tentje te kamperen en dan is er ook de beschikking over kampeer sanitair.

Lente en herfst: 

In april, mei, juni, sept en okt doen we mee als accommodatie aan een geheel verzorgde wandel en fietstrektocht langs 7 huizen van Nederlanders en Belgen. kijk voor info op 

www.franse-valleientocht.nl of www.valleienfietstocht.nl  

Natuur, stilte  en historie

In ons mooie gastenhuis kun je genieten van de eenvoud en stilte van het leven "à la campagne". Tijd om te mijmeren, schrijven, schilderen, lezen en zwemmen in de rivier de Tarn (15 min lopen). Als je er op uit wilt trekken is er veel te ontdekken: nabijgelegen dorpjes en Middeleeuwse kastelen met een rijke historie, het viaduct van Millau, de grotten van Roquefort enz...  Als je geluk hebt, val je met je neus in een dorpsfeest, een brocante of een zomerconcert. Begin je de drukte en de stad te missen dan kun je een dagje je hart ophalen in Albi, Rodez of Millau, met kathedralen, interessante musea en gezellige winkelstraten. 

Reserveren voor een groep

In de zomer is het mogelijk het gastenhuis te huren voor een groep van 8 tot 10 personen.

Uitzicht op kerkje overzijde Tarndal Bouysse met notenbomen stilte, rust, natuur

 

 

We nodigen je graag uit om verder rond  te kijken op onze website.

 
 
Op vakantie naar Zuid Frankrijk, in lente en herfst logeren in kamers in een Chambre en table d'hotes of te wel bed and breakfast (B en B). In de zomer (juli en aug) groot vakantiehuis te huur voor 8 tot 10 personen. Kleinschalig kamperen op  kleine camping. Genieten van vegetarische biologische keuken, stilte, natuur en sterrenhemel. Creatief bezig zijn: mozaïek, keramiek, en schilderen en vilten. Je kunt wandelen, fietsen, dus een fietsvakantie en een wandelvakantie houden, vegetarisch koken, vegetarisch eten. Ook een fijn gasthuis of vakantieadres voor een retraite. Een plek om een boek te schrijven of een cursus te organiseren. Zwemmen en kanoën in de rivier de Tarn, zwemgelegenheid.  La Bouysse ligt aan de rivier de Tarn in de  Aveyron in de Midi Pyrenées, dicht bij het viaduct van Millau en de mooie stad Albi waar je rust en natuur vindt en de sterrenhemel kunt bekijken. Het viaduct van Millau,de grotten van Roquefort met de wereldberoemde roquefortkaas. Albi en Rodez zijn mooie bezienswaardigheden.