za 6 juni t/m za 13 juni

Creatief schrijven

In deze week biedt Caroline Kramer uit Amsterdam een week 'creatief schrijven' aan op la Bouysse.

Zou je graag je schrijftalent verder willen ontwikkelen? Zou je graag meer schrijftechnieken willen leren? Zou je willen ontdekken wat je eigenlijk allemaal kunt? Zou je ... Of heb je gewoon veel zin in schrijven in combinatie met een heerlijke vakantie op La Bouysse?

Gun jezelf een hele week tijd en rust om te schrijven en de mogelijkheid om nieuwe inspiratie op te doen onder begeleiding van Caroline.

Schrijven van verhalen en gedichten.

Je leert op een leuke, toegankelijke manier wat een verhaal of een gedicht nodig heeft. Na het lezen en bespreken van bestaande literatuur gaan we aan de slag met gerichte schrijfopdrachten en technieken. Je leert te spelen met taal, je oefent in goed kijken, nauwkeurig beschrijven, letten op details, associëren. Zo word je je bewust van de rijkdom en effecten van taal. Bij het gedichten schrijven oefenen we met elementen als ritme, klank, beeldspraak, en vorm. Hierdoor ontdek je je eigen poëtische stem. De omgeving van la Bouysse zal meedoen bij het schrijven.

Programma

Iedere ochtend is er van 9.30 tot 12.30 uur een gezamenlijke les waarbij we opdrachten doen, elkaars teksten lezen en feedback geven. In de middag kun je verder schrijven of vrije tijd nemen en genieten van La Bouysse en de omgeving.

Docent

Caroline KramerCaroline Kramer is creatief schrijfdocent en schrijver. Ze geeft les via de School der Poëzie en bij Cultuurcentrum CREA en de Griffioen in Amsterdam. Ze publiceerde gedichten en korte verhalen in diverse literaire tijdschriften. In 2006 won ze de korte verhalenwedstrijd Duizend woorden van de VPRO met het verhaal De dokter komt langs, dat gepubliceerd werd in het NRC. Momenteel is ze bezig aan een novelle die ontstaan is uit korte verhalen.

Kosten: € 200 per week (zonder verblijfskosten)

Aanmelding:info@la-bouysse.com