La Bouysse

Keramiek

za 17 aug t/m za 24 aug 

Gloeiend hete raku-oven in KeramiekcursusEen cursus keramiek op la Bouysse is een bijzondere ervaring. Al spelend met de elementen aarde, lucht, water en vuur maak je het fascinerende proces mee van modelleren, decoreren en bakken tot een keramische vorm. Je hebt hier alle ruimte om de talloze mogelijkheden van klei te verkennen in een inspirerende omgeving.

Vormen

De eerste dagen ben je bezig met vormen. Je gebruikt een speciale rakuklei en je leert een vorm opbouwen met ringen, plakken en stukjes klei tot objecten zoals potvormen, dozen, figuren of vrije vormen. Er is inspirerende beeldmateriaal aanwezig en je wordt persoonlijk begeleid bij kiezen van een techniek en het vormgeven.. 


Decoratie

Je kunt in de nog vochtige klei structuur aanbrengen door inkerven, bestempelen of juist mooi glad polijsten. Voor de decoratie heb je verder keus uit beschilderen met engobes of terrasigilata, inwassen en met natuurlijke kleurstoffen zoals oxides of majolica's. Daarnaast maken we verschillende rakuglazuren, die onder invloed van het stookproces mooie kleurschakeringen laten zien.

Programma

raku werkstuk gemaakt door keramiek cursistZaterdag 17 aug is de aankomstdag, zondag introductie en kennismaking en van maandag t/m vrijdag is er in de ochtend  9.30 tot 13.00 keramiekles onder begeleiding. 's Middags kun je zelfstandig werken, vakantie houden, een duik nemen in de rivier of de omgeving verkennen.

Het werk wordt als het gedroogd is, op woensdag en donderdag "biscuit" gebakken in een elektrische oven. Donderdag is een glazuur en decoratieles en op vrijdag wordt al het werk raku gestookt in een speciale raku oven. Daarna  sluiten we af met expositie en een feestelijke maaltijd..

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom, ieder wordt persoonlijk begeleid.

Henriëtte van Klinken begeleidt de keramiekcursus, zowel voor beginners als gevorderdenBegeleiding: Henriëtte van Klinken, geeft sinds 1990 keramiekles in atelier Tetterode in Amsterdam.Sinds 2004 heeft ze zich ook gespecialiseerd in het maken van viltkunst en kun je bij haar een cursus vilttechnieken volgen. .

Informatie: email info@keramiektetterode.nl,

website www.keramiektetterode.nl,    tel: 0633180833.

Kosten: € 200 (zonder materiaalkosten)

Aanmelding: info@la-bouysse.com