La Bouysse

Penningen maken

za 15 juni - za 22 juni

"Een penning is klein in aantal centimeters maar groot in gebaar"

voorbeeld penningDeze midzomerweek kun je een penning ontwerpen en vervaardigen van klei o.l.v. Geer Steyn en je laten inspireren door de mooie omgeving van la Bouysse. Geer heeft als beeldhouwer/kunstenaar en docent zijn leven gewijd aan de beeldhouwkunst en vele monumentale werken op zijn naam staan. Naast het grote werk hield hij zich bezig met "beeldhouwen in het klein" in de vorm van penningen.

Hij ontwierp een reeks penningen met als onderwerp een geliefd of voor hem boeiend persoon, vanaf 1983 maakt hij elk jaar een penning van een dier dat zijn pad kruiste. Zijn penningen zijn geboetseerd van klei (terracotta) en driedimensionaal met een afbeelding op voor en achterkant.

De essentie van een penning is, dat je 'm weg kunt geven. Je kunt er een gebaar mee maken naar de ander. Geer was een aantal zomervakanties met zijn vrouw en dochter op de Bouysse te vinden en elke keer schonk hij ons bij vertrek zijn penning van dat jaar. De vleermuis, het lieveheersbeestje, de reiger, de mol, de schildpad en de inktvis.....

Inmiddels is zijn loopbaan als docent afgesloten en bied hij ons aan om als gastdocent een cursus penningen te geven op de Bouysse in juni 2018. Voor iedereen een kans om tijdens je vakantie les te ontvangen van Geer en een persoonlijke penning te ontwerpen.

Je boetseert een penning en maakt van het resultaat een gipsen malletje. Met deze mal kun je meerdere afdrukken maken in klei en elke penning verfijnen.

Geer Steyn - docent

Programma

zondag t/m donderdag

9.30 – 12.30 uur: werken aan de penningen onder begeleiding van Geer in het buitenatelier

18.00 – 18.45: facultatief werkbespreking

20.30 – 21.30: Geer vertelt, penningen geplaatst in kunsthistorisch perspectief.

Vrijdagochtend inrichten expositie en evaluatie

Vrijdagavond 18.00 uur expositie met aperitief en feestelijk diner tot besluit

Geer Steyn - docentIn de middag is er tijd om een duik te nemen in de Tarn of erop uit te gaan en de mooie omgeving van de Bouysse te verkennen.

Aantal deelnemers: max 10

Kosten: € 200 (inclusief materiaal)

Info verblijf en aanmelding: info@la-bouysse.com

Docent: Geer Steyn begon in 1973 zijn carrière als kunstenaar/beeldhouwer en enkele jaren later werd hij ook docent o.a. aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag.

Website: www.geersteyn.com