La Bouysse

Over ons

La Bouysse voor de renovatie

Wij heten je van harte welkom op la Bouysse waar we vanaf 1994 zijn gaan wonen met onze twee dochters.

Als je op la Bouysse te gast bent, kun je je nauwelijks voorstellen hoe de boerderij er vòòr de verbouwing uitzag: een geheimzinnige ruïne, opgenomen in het struikgewas van de omringende natuur. Het huis had 60 jaar leeggestaan en was compleet vervallen, met ingestorte daken en vervaarlijk uit het lood hangende muren, die opnieuw moesten worden opgebouwd. Zoals zoveel boerderijen in deze streek, was het ooit een schapenboerderij geweest, waar een grote familie een zelfvoorzienend leven leidde met schapen en ossen, akkers en weilanden en kastanjebossen, een wijngaard, pluimvee en een varkentje voor de slacht.

Toen we hier kwamen wonen, was de Bouysse nog voor twee-derde "en ruïne", alleen ons woongedeelte was drie jaar daarvoor gerestaureerd. Eind jaren '90 kochten we het hele complex en borduurden we voort op het idee om van de ruïne een gastenverblijf te maken. Na de grote verbouwing die onder onze leiding werd uitgevoerd ontvangen we sinds het jaar 2000 gasten van april t/m oktober. Stap voor stap hebben we sindsdien het hele gebouw veroverd en het de waarde en allure teruggegeven die het ooit hadden toebehoord.Anne en Wilfried

We zijn van la Bouysse en van het mooie land gaan houden en we delen graag onze mooie stek met gasten, die hier een tijdje vakantie willen vieren of een cursus willen volgen.

Wilfried en Anne