La Bouysse

Vegetarisch koken

za 1 juni t/m za 8 juni  

Trots op de vegetarische patéZou jij ook graag minder vlees willen eten, maar mis je de vaardigheid om een  vegetarische maaltijd op tafel te zetten? In deze kookweek kun je inspiratie opdoen en op ontdekkingsreis naar nieuwe smaken en gerechten. Het idee dat je iets te kort zou komen als je geen vlees eet, zit diepgeworteld in onze cultuur Inmiddels dringt steeds meer door dat minder vlees eten onze gezondheid en het milieu ten goede komt.

Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, is vegetarisch koken een feestje met eindeloos veel mogelijkheden.  

Programma

Zondag besteed ik een uur aan introductie en afstemmen van wensen. Van maandag tot vrijdag koken we per dag ongeveer drie uur met een extra uur  voor het  bespreken van recepten en wetenswaardigheden over voeding. De rest van de dag heb je tijd om te genieten van de Bouysse en de mooie omgeving. 

Aan het begin van de week stel ik in overleg met de deelnemers voor elke dag een driegangen menu's samen. Je leert dus in een week veel gerechten maken. Je krijgt daarnaast tips over het samenstellen van eenvoudige vegetarische maaltijden voor thuis en ingrediënten die handig zijn om in huis te hebben, zodat je niet snel misgrijpt en boodschappen doen minder tijd kost. Ik besteed ook aandacht aan glutenvrije en koolhydraatarme recepten.  

Courgetterolletjes met dadels en geitenkaasEen losse greep uit de gerechten: lekkere soepen, tapenades, verschillende originele salades en dressings, quiches en groentetaarten, olijvencake, pesto, aubergines met tomatensaus, vegetarische paté's, humous, falafel, walnotengehakt, groenteburgers, quacomole, roquefortsoufflée, rissotto met gemarineerde tofu, prei souflée met kerstomaatjes, Italiaanse foccacia met rozemarijn, croustade met spinazie, walnotentaart, tarte tatin, agar-agartaartjes van verse vuchten, semi-fredo citroenijs, abrikozentaart.enz enz........   Elders op deze website onder http://www.la-bouysse.com/culinair vind je voorbeelden van Bouysse menu's. 

Je krijgt recepten mee naar huis en handige informatie over de vegetarische keuken, zodat  je thuis verder kunt experimenteren en anderen kunt verrassen.

Begeleiding: Anne ter Maten

Koken is voor mij schilderen met smaken en kleuren... in de vegetarische keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik heb jarenlange ervaring in het vegetarisch koken voor groepen en ik ben altijd op zoek naar verfijning en vernieuwing. Ik vind o.a. inspiratie in de kookboeken als "Vegetarenean" van Antoinette Herzenberg met Italiaanse vegetarische recepten, "Plenty More" van Otto Lenghi, "Nieuw vegetarisch" van Celia Brooks en de Amerikaanse Deborah Madinson. Courgetterolletjes met dadels en geitenkaasIk ben geen stricte vegetariër, maar vegetarisch koken is voor mij een uitdaging, waar ik graag anderen enthousiast voor wil maken.  

Informatie: 0031 565994336   info@la-bouysse.com

Kosten:  € 150 per week ( exclusief verblijfskosten)

Neem ook even een kijkje op http://bouyssekookgenot.blogspot.fr