La Bouysse

Zangvakantie volksmuziek

zo 15 t/m wo25 juli

Koordirigente Annette de HaasHoud je van zingen, samen klanken maken en liederen vertolken waar je kippenvel van krijgt? Zoek je een combinatie van zingen, ontspanning en vakantie? Dompel je dan tien dagen onder in deze mengelmoes van hartverwarmende volksmuziek uit verschillende culturen. Het accent ligt op Franse chansons en Corsicaanse polyphonie, maar ook aanstekelijke Joodse, Ierse en Oost europese volksmuziek komt aan bod. Van theatraal en uitbundig tot ingetogen en verstild, van ballade tot musette. 

 

Dirigente

De zangtiendaagse wordt begeleid door Annette de Haas. Als koordirigent en zangeres vertolkt en bewerkt ze Ierse, Nederlandse en Franse muziek en traditionele liederen uit verre oorden. Ze studeerde af in 1990 aan het conservatorium in Utrecht, werd koordirigent, arrangeur, tekstschrijver en ontwikkelde gaandeweg haar docentschap en theatrale kwaliteiten. Ruime aandacht krijgen individuele stemvorming, het ademgebruik en stemexpressie evenals de uiteindelijke presentatie.

Er wordt deels a capella gezongen en Annette begeleidt de zangstemmen met piano en accordeon. Iedere deelnemer is ook van harte uitgenodigd, een favoriet lied of een muziekinstrument mee te nemen. Het is mogelijk om buiten de repetities om in kleine groepjes muziek te maken.

Zangervaring:

Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Het is wel een pré als je een melodie snel kunt oppakken. De arrangementen zijn drie- of vierstemmig. Elke geschoolde stem is welkom, maar ook beginners met motivatie kunnen veel bereiken. Vermeld even bij inschrijving wat je stemsoort is: sopraan, alt, tenor of bas. Je krijgt linkjes van een aantal liedjes  van te voren toegestuurd, zodat je alvast kunt luisteren op youtube en een idee hebt van het repertoire. Van enkele liedjes stuurt Annette een mp3tje en de bladmuziek, zodat je thuis vast kunt oefenen. Als je een muziekinstrument bespeelt of je hebt een lied dat je graag wilt toegeven neem het mee, Annette maakt graag kleine extra arrangementjes om ter plekke toe te voegen aan het repertoire.

Programma

Zondag 15 juli ben je vanaf 16.00 uur welkom. Voor en tijdens het diner is er gelegenheid om kennis te maken met Annette en de andere deelnemers. Van maandag t/m vrijdag zingen we van 9.30 tot 13.00 uur. 's Middags is er tijd om te ontspannen, te zwemmen en zonnebaden, de omgeving te verkennen of samen muziek te maken. Zaterdag Is de hele dag vrij en gelegenheid om een dagje op stap te gaan. Zondag en maandag zijn er nog twee repetities in de ochtend. Maandagavond geven we een presentatie in het romantische kerkje vlakbij la Bouysse. We nodigen buurtbewoners en andere vakantiegangers uit om te komen luisteren. Na het concert sluiten we de avond af met een feestelijke "pot d'amitié" (vriendschapsdrankje en hapje) en zingen samen Franse chansons tot besluit. 

Op woensdagavond halverwege de eerste week wordt er in ons buurtdorp een Franse maaltijd georganiseerd voor en met bewoners en vakantiegangers. Een echt lokaal Frans evenement dat je zeker niet mag missen en wie weet kunnen we na drie dagen repetitie met ons koor enkele liederen ten gehore brengen als bijdrage aan de feestvreugde.

Mee te nemen:

Koordirigente Annette de Haas
  • Map of ordner, pen, potlood, gum.
  • Kleurrijke kleding voor een presentatie.
  • Desgewenst favoriete (blad)muziek, muziekinstrument bv gitaar, fluit, strijkinstument, kleine percussie en eventueel apparatuur om muziekfragmenten op te nemen.

Aantal deelnemers: max. 16

Kosten: € 280 (exclusief verblijfskosten)

Begeleiding: Annette de Haas tel 030 2364846

Aanmelding: info@la-bouysse.com