La Bouysse

Zangvakantie Franse chansons

28 juli t/m 7 augustus

Koordirigente Annette de HaasHoud je van zingen, samen klanken maken en liederen vertolken waar je kippenvel van krijgt? Zoek je een combinatie van zingen, vakantie en ontspanning? Dompel je dan tien dagen onder en zing met hart en ziel het Franse lied. Samen (meerstemmig) en solo, van Edith Piaf, Brel tot Zaz..  Naast Franse chansons is er aandacht voor Corsicaanse polyfonie waarin je de meditatieve heilzame werking van eenvoudige samenklanken kunt ervaren.Tot slot staan er enkele Yiddische en Ierse pareltjes op het programma.  

 Dirigente

De zangtiendaagse wordt begeleid door Annette de Haas. Als koordirigent en zangeres vertolkt en bewerkt ze Ierse, Nederlandse en Franse muziek en traditionele liederen uit verre oorden. Ze studeerde af in 1990 aan het conservatorium in Utrecht, werd koordirigent, arrangeur, tekstschrijver en ontwikkelde gaandeweg haar docentschap en theatrale kwaliteiten. Ze  ontving in 2016 coaching van Nadine Rossello, expert in polyfonische samenzang.(Corsicaanse en Baskische volksmuziek). Henriette Wallis de Vries is docent Frans en ondersteunt vanuit deze invalshoek de Franse tekst en de inhoud.

Er wordt deels a capella gezongen en Annette begeleidt de zangstemmen met piano en accordeon. Ruime aandacht krijgen individuele stemvorming, het ademgebruik en stemexpressie evenals de uiteindelijke presentatie.  Als je een muziekinstrument bespeelt of je hebt een lied dat je graag wilt zingen, neem het mee. Annette maakt graag kleine extra arrangementjes om ter plekke toe te voegen aan het repertoire.

Zangervaring:

Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Het is wel een pré als je een melodie snel kunt oppakken. De arrangementen zijn drie- of vierstemmig. Elke geschoolde stem is welkom, maar ook beginners met motivatie kunnen veel bereiken. Vermeld even bij inschrijving wat je stemsoort is: sopraan, alt, tenor of bas. Je krijgt linkjes van een aantal liedjes van te voren toegestuurd, zodat je alvast kunt luisteren op youtube en een idee hebt van het repertoire. 

Programma

Zondag 28 juli ben je vanaf 16.00 uur welkom. Voor en tijdens het diner is er gelegenheid om kennis te maken met Annette, Henriette en de andere deelnemers. Van maandag t/m vrijdag zingen we van 9.30 tot 13.00 uur. 's Middags is er tijd om te ontspannen, te zwemmen en zonnebaden, de omgeving te verkennen of samen muziek te maken. Zaterdag Is de hele dag vrij en gelegenheid om een dagje op stap te gaan. Zondag en maandag zijn er nog twee repetities in de ochtend. Dinsdagavond geven we een presentatie in het romantische kerkje vlakbij la Bouysse. We nodigen buurtbewoners en andere vakantiegangers uit om te komen luisteren. Na het concert sluiten we de avond af met een feestelijke "pot d'amitié" (vriendschapsdrankje en hapje) en zingen samen Franse chansons tot besluit. 

Op woensdagavond halverwege de eerste week wordt er in ons buurtdorp een Franse feestje georganiseerd voor en met bewoners en vakantiegangers. Je kunt proeven van "la couleur locale" 

Mee te nemen:

Koordirigente Annette de Haas
  • Map of ordner, pen, potlood, gum.
  • Kleurrijke kleding voor een presentatie.
  • Desgewenst favoriete (blad)muziek, muziekinstrument bv gitaar, fluit, strijkinstument, kleine percussie en eventueel apparatuur om muziekfragmenten op te nemen.

Aantal deelnemers: max. 16

Kosten: € 300 (exclusief verblijfskosten)

Begeleiding: Annette de Haas (dirigente) en Henriette Wallis de Vries (docent Frans)  

Aanmelding: info@la-bouysse.com