La Bouysse

Zangvakantie klassiek

14 juli t/m 24 juli

Franse chansons zingen met en koorHoud je van zingen in een groep? Houd je van de prachtige samenklanken van klassieke liederen, Frans, Engels, Spaans, Italiaans van Middeleeuwen tot in latere tijden? Kom dan tien dagen meedoen aan de zangtiendaagse klassiek op de Bouysse en laat je verrassen.. 

Het is de achtste keer dat Anke als de dirigente op de Bouysse komt om met veel succes met ons te zingen. Anke heeft weer een mooi repertoire samengesteld uit alle tijden. Na aanmelding kun je via een link alle liederen thuis alvast luisteren en instuderen. Het repertoire is drie-en waar mogelijk vierstemmige. Sopranen, alten, tenoren en bassen kunnen zich inschrijven. Er wordt a-capella gezongen met incidenteel pianobegeleiding. Anke geeft tijdens de cursus ook graag privé zangles op verzoek. 

Dirigente

Anke is een gedreven en veelzijdig musicienne. Sinds een aantal jaren zelf ook woonachtig in de Lot in  Frankrijk, waar ze verschillende koren heeft opgericht en zang- en pianoles geeft. Als taal en letterkundige heeft ze een passie voor teksten en het overbrengen van de betekenis. Ze geeft ruim aandacht aan stemvorming, gezonde ademhaling en een mooie groepsklank. Haar specialiteiten zijn spelen met een breed scala aan stijlen en het creëren van een warme sfeer waarin ieder zich vrij kan laten horen. 

Programma

Zondag 14 juli ben je welkom vanaf 16.00 uur. Voor en tijdens het diner is er gelegenheid om kennis te maken . Van maandag t/m vrijdag repeteren we van 9.30 tot 13.00 uur. Zaterdag is er geen repetitie en heb je de hele dag tijd voor jezelf en de gelegenheid om een dag op stap te gaan  bv naar de markt in St Affrique, een bezoek  aan Albi, Rodez of de grotten van Roquefort.....Zondag, maandag en dinsdag worden de repetitieochtenden vervolgd en op dinsdag 23  juli geven we een concert in een plaatselijk dorpskerkje. We nodigen mensen uit de omgeving uit om te komen luisteren. Na het concert organiseren we een "pot d'amitié" met alle bezoekers als feestelijke afsluiting van het gezamenlijke muziekavontuur.

Woensdagochtend keert iedereen huiswaarts.

In de zomer zijn er in de omgeving juweeltjes van concerten om te gaan beluisteren, we brengen ze graag onder ieders aandacht. Ook bestaat een grote kans dat er een Frans dorpsfeest wordt georganiseerd met maaltijd dans en muziek zodat je ook volop kunt proeven van de couleur locale.  

Zangervaring:

Het is niet nodig om noten te kunnen lezen, wel is het noodzakelijk dat je je partijen zelf thuis voorbereidt. De luisterbestanden worden digitaal ter beschikking gesteld, zodat je goed beslagen ten ijs kunt komen. Koorervaring is zeer gewenst, een muzikaal gehoor en het snel kunnen oppakken van een melodie een pré. Elke geschoolde stem is welkom, maar beginners met motivatie kunnen veel bereiken. Als je je stemsoort weet, kun je dat bij inschrijving vermelden. Je krijgt van te voren de muziek toegestuurd zodat je thuis alvast  kunt oefenen en vertrouwd kunt raken met de muziek.

Koordirigente Anke de BruijnMee te nemen:

  • zwarte map of ordner, potlood, gum, pen.
  • feestelijke kleding voor concert .
  • desgewenst favoriete (blad)muziek, muziekinstrument bv gitaar, fluit, strijkinstument, kleine percussie en eventueel apparatuur om muziekfragmenten op te nemen.

Aantal deelnemers: max 16.

Kosten: € 290 voor 10 dagen (exclusief verblijfskosten)

Dirigente:  Anke de Bruijn. 

Voor meer info over Anke  www.papageno.net en via info@papageno.net kun je info vragen over de cursus .

Info verblijf en aanmelding: info@la-bouysse.com.